+420 601 201 575info@fyziomedico.czMarie Cibulkové 15, Praha - Nusle , 140 00

Nepříjemnost zvaná akutní blokáda, řešení a prevence..

9 srpna, 2023 by admin0

…aneb jak FYZIOTERAPIE POMÁHÁ zvládnout stres a špatné pohybové návyky

Každý z nás se někdy setkal s nepříjemností zvanou akutní blokáda. Ta může výrazně omezit naši pohyblivost a způsobit nám nepříjemné bolesti. Ať už jde o sedavý životní styl, stres nebo špatné návyky, akutní blokáda nás může překvapit a narušit naši každodenní rutinu. Naštěstí existuje účinné řešení v podobě fyzioterapie, která nám pomůže nejen zvládnout tuto nepříjemnost, ale také předejít jejímu opakování.

 Akutní blokáda je stav, při kterém dochází ke ztrátě pohyblivosti kloubu nebo části těla. Tento stav může nastat kvůli různým faktorům jako jsou:

  1. Špatné návyky, jako je nedostatek cvičení, špatná ergonomie při práci nebo opakované pohyby bez dostatečného protahování.
  2. Sedavý životní styl spojený s prací za počítačem nebo dlouhodobým sezením může vést k oslabení svalů a zhoršení držení těla, což také zvyšuje riziko blokád.
  3. Stres, hodně se o něm mluví, ale málokdo ví, že často stojí za akutními blokádami – napětí v těle způsobené stresem může vést k nežádoucím svalovým kontrakcím a omezení pohybu.

Suma sumárum náš moderní životní styl, nám může snadno způsobit přetížení určitých svalových skupin a zhoršit průtok krve do kloubů a tkání.

FYZIOTERAPIE U NÁS JAKO ŘEŠENÍ

Fyzioterapie se ukázala jako účinný způsob, jak zvládat akutní blokády a předejít jim. Naši fyzioterapeuti jsou edukování odborníci, kteří pracují s pacienty na obnově pohyblivosti a posílení svalů. Během fyzioterapie využíváme těch nejmodernějšísh poznatků a používáme různé techniky jako je manuální či přístrojová terapie, cvičení na posílení svalů, protahování a masáže, které pomáhají uvolnit napětí a obnovit správnou funkci těla.

Odstranění akutních bolesti, ale neznamená vyřešení dlouhodobého problému, díky kterému blokáda vznikla. Prevence je vždy lepší než léčba, a proto je důležité věnovat pozornost svým návykům a životnímu stylu. Pravidelná fyzická aktivita, omezení stresu, pravidelné protahování a cvičení na posílení svalů mohou výrazně snížit riziko vzniku akutních blokád. Správná ergonomie při práci a v běžném životě hraje také klíčovou roli. S tím vším Vám může pomoci Váš fyzioterapeut.

Akutní blokáda může být skutečnou nepříjemností, která narušuje náš každodenní život. Fyzioterapie se stává klíčovým řešením pro ty, kteří se potýkají s tímto problémem, a také pro ty, kteří chtějí předejít jeho opakování. Nezapomeňte, že prevence je klíčovým faktorem a že investice do vašeho zdraví se vám může vyplatit mnohonásobně.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fyziomedico 2023. All rights reserved.